Fotolinde

Nadat een afspraak werd gemaakt voor een fotosessie, komt de moeilijke vraag: wat trek ik aan voor de fotoshoot? Wij maken in de eerste plaats foto's van de persoon, niet van zijn kledij!

Uiteraard is dit niet helemaal onbelangrijk, daarom geven wij graag advies.

Kledij

Gebruik geen grote opdrukken of patronen, ook geen streepjes, ruitjes, bloemen, grote logo’s of merken in de kledij. Hou het simpel. Zeker als je met meerdere personen op de foto staat, is het belangrijk dat de kledij op elkaar is afgestemd. Samen goed overleggen is dan ook de boodschap. Het is zeker een pluspunt alles alles goed op elkaar wordt afgestemd, het maakt van de foto een mooi geheel! We willen graag dat alle aandacht naar de personen gaat en niet naar de mooie tekening op een T-shirt. Let op met trendy kleuren: wat vandaag in de mode is, zal dat binnen enkele jaren ook nog zo mooi zijn? Bij Fotolinde maken we graag tijdloze beelden… Het zou spijtig zijn dat twee jaar later de foto passé lijkt, omdat de kledij achterhaald is.

Is iedereen in een bruintint en één in een andere kleur, dan zal de groepsfoto heel duidelijk om die ene persoon draaien. Als dit de bedoeling is, dan is dat oké! Zoniet: misschien best ook iets bruin aantrekken! Indien anders afgesproken is één outfit voldoende voor een fotoshoot..

Maquillage

Maquillage is niet echt nodig! Draag je anders nooit maquillage, dan hoeft het voor de fotoshoot ook niet... wil je toch maquillage gebruiken, doe dit dan met mate! Hier en daar iets accentueren is soms al genoeg, door enkel de wimpers wat donkerder te maken kunnen de ogen mooier uitkomen.

Puistjes? Laat die maar aan ons over.

Puistjes, wondjes of andere onvolmaaktheden..... niet zelf proberen weg te werken, wij doen dit wel achteraf in photoshop. Dus maak je daar maar geen zorgen over.

Poeder en oogschaduw

Gebruik zeker geen foundation poeder. Dit geeft een slecht resultaat op de foto's.
Gekleurde oogschaduw liever niet, omdat kleuren heel tijdsgebonden zijn net zoals smokey eyes of andere effecten.

Samenvatting

Wat hebben wij vandaag geleerd?

gebruik geen grote opdrukken of patronen op de kleding;
samen goed overlegen over de kledij is zeer belangrijk bij een groepsfoto;
maquillage is niet echt nodig;
puistjes, laat die maar aan ons over;
gebruik zeker geen foundation poeder;
één outfit is voldoende.

Heb je nog vragen?

Heb je verder nog vragen of twijfel je over je outfit, geef maar een seintje. We bespreken het samen: 056/71 58 74